tisdag 11 september 2012

Boktips för lite mindre tjejer

Tilda har börjat intressera sig för kapitelböcker. Vi har läst några av Astrid Lindgren tidigare och på sitt födelsedagskalas fick hon en ny bok av kompisen Thyra. Tilda är lika mycket bokslukare som jag och kan sitta länge och lyssna.

Tilda tårtälvan av Daisy Meadows
84 sidor, ingår i en serie om Partyälvorna

Kristin fyller år och ska ha kalas. Hennes kompis Rebecka är hos henne för att göra iordning. De får oväntat besök från älvlandet och får veta att älvdrottningens och älvkungenskalas är hotat av kung Bore och svartalferna. Till Kristins fest kommer en svartalf och förstör hennes tårta, men strax därefter dyker Tilda, tårtälvan upp. Kristin och Rebecka måste hjälpa henne eftersom svartalfen stjäl hennes magiska väska.

Tilda tyckte att den var jättespännande och levde sig verkligen in i berättelsen. Extra plus så klart att älven hette just Tilda. Hon ville läsa mer om partyälvorna, men det verkar vara svårt att få tag i just de böckerna även om författaren har skrivit flera böcker om andra älvor.


Blåbärshäxan av Annika Holm
76 sidor,


Blåbärshäxan : en nästan sann berättelseVi lånade den här på biblioteket och den lästes ut på en dag. Tilda tyckte den var så spännande och ville höra mer och mer. Ibland kände jag att hon har lite för lite erfarenhet för att förstå saker som är underförstådda i boken, men vi pratade om handlingen efteråt.

Annika och hennes syster ska bo hos några bekanta till deras föräldrar medan de avslutar en flytt från Stockholm till Umeå. Barnen i den nya familjen är inte alls glada över gästerna, men vad gör det när deras mamma är vacker som en drottning - den vackraste och underbaraste systrarna någonsin sett. De vill aldrig åka tillbaka till sina egna föräldrar. Men en dag försvinner drottningen och där står en häxa. En häxa som låser in systrarna på deras rum och som slår dem när de "inte är snälla".

Tilda säger att boken var bra, men lite läskig!

3 kommentarer:

  1. Thyra har två böcker till i serien om Partyälvorna om Tilda vill låna? Har också letat efter fler böcker men de verkar omöjliga att få tag i! Hojta om ni får tag i några :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tilda lånar gärna de böckerna! Synd att de verkar vara slutsålda överallt, men kanske kan finnas på Tradera - jag har inte tittat där

      Radera
  2. Det finns massor av dessa böcker på Coop i Skara

    SvaraRadera