onsdag 30 maj 2012

Heja Ebba

Under våren har vi försökt flera gånger att få Ebba att sluta med blöja. Hon har varit måttligt intresserad. Hon har suttit på pottan utan att det kommit något och de flesta gångerna satt hon inte ens 30 sekunder innan hon ville resa på sig. Vi har försökt några gånger att köra utan blöja, men det har inte gått.

Att sluta med blöja måste verkligen vara svårt för ett litet barn. Tidigare har barnet inte behövt tänka ett dugg på när eller hur man ska kissa. Dessutom måste man komma på knepet att släppa efter när man sitter på pottan. Förutom detta ska barnet lära sig att känna igen hur det känns att vara kissnödig. Det är lätt att förstå att det är svårt att bli blöjfri.

Nu har vi alla fall kommit fram till en punkt där både jag och Johan kände att vi var less på att byta blöja. I lördags tog vi helt enkel av blöjan och lät Ebba vara. Det skedde en del olyckor och ibland kissade hon på sig precis efter att vi provat att sitta på pottan. Men på kvällen ropade hon att hon var kissnödig och gick på pottan. Sen dess är hon blöjfri. Det har fungerat både hemma och på förskolan. Blöjan har till och med varit torr varje morgon. I natt vaknade hon vid fem och talade om att hon behövde gå på toaletten. Eller som hon säger: Jag är kissini.

2 kommentarer:

  1. Hatten (blöjan..) av för ebba! Gulligt hon säger kissenödig!

    SvaraRadera
  2. Härligt! Ludvig har inte en tanke på att sluta och känns inte redo för fem öre... Gör väl ett försök nu i sommar på semestern så får vi se hur det går. Hur har ni det framöver? Hinner vi ses nåt tro?
    Kram Terese

    SvaraRadera