söndag 27 juni 2010

26 juni

Den här goda "tårtan" gjorde vi till midsommarmiddagen! Kan verkligen rekommenderas.
Räk- och färskosttårta

Ingredienser
Tårtbotten: 1 st mjukt bröd (t.ex. Hönökaka)
Fyllning: 4 gelatinblad
500 g kesella (10%)
300 g pepparrotscantadou
500 g Abba Kusträkor
1 äpple, finstrimlat
½ squash, finstrimlad
1/3 purjolök, strimlad
1 citron, saft och rivet skal
125 g Abba Caviar Ishavsrom Salt
Topping:
½ l grönsaker efter säsong (t.ex. rädisa, sparris, gurka, lime)
Några extra räkor eller ishavsrom Ev. örtolja
Skär till brödet så att det passar i en liten form, tårtring eller bleck. Klä formen med plastfilm och lägg i brödet.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ett par minuter. Krama ur vattnet och lägg gelatinet i en kastrull. Rör ihop kesella, cantadou och räkor. Tillsätt äpple, squash, purjo och citron. Smält gelatinet på spisen och blanda med lite av räkröran. Vänd sedan ner det i resterande blandning. Vänd försiktigt i ishavsrom och smaka av med lite salt. Lägg fyllningen på brödet i formen och ställ i kylen ett par timmar för att stelna. Vid servering toppa med grönsaker och dekorera med lite extra räkor eller rom. Droppa gärna över lite örtolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar